Thursday, December 30, 2010

Sutun pilih Indonesia ?

Setelah dua jam menunggu , sotong di akuarium Sea World, Ancol, akhirnya memilih Indonesia untuk memenangi perlawanan akhir kedua Piala Suzuki AFF.
Sotong berkenaan yang mirip Paul, sotong Jerman yang terkenal kerana ramalannya sepanjang Kejohanan Piala Dunia beberapa bulan lalu, mula diperkenalkan kepada orang ramai semalam dan dinamakan Gudel, singkatan kepada Gurita Dewa Laut.


Memang tepat ramalan Sotong ni...tetapi......

 * Sutun dalam akuarium umah aku pilih MALAYSIA juara........hehehehe

Pemain Malaysia terpaksa naik kereta kebal TNI


Tak pernah dalam sejarah pemain malaysia naik kereta kebal dari hotel menuju ke stadium. Korang nak tahu kenapa? Ini disebabkan faktor2 keselamatan pemain dari ancaman penyokong2 fanatik indonesia.
Sebelum sepak mula lagi kita dah bak wira..pergi stadium naik kereta kebal..
Pemain Malaysia terpaksa naik kereta kebal TNI (Tentera Nasional Indonesia) dan setiap pemain dikawal dengan 2 orang pengawal....Hebat Harimau Malaya....

Bomoh malaysia lebih POWER di Piala Suzuki AFF 2010

Tahniah buat semua... ternyata bomoh malaysia lebih hebat dr paranormal indon sebagaimana yang diwar2kn.


Ahli paranormal indon ckp malaysia guna bomoh. Tahniah buat bomoh2 malaysia sbb lebih hebat dr bomoh2 indon. Malaysia boleh!
* Lain kali berkursus dengan Bomoh-bomoh Malaysia, baru tahu sape hebat..........

Malaysia Kalah Tapi Menang Piala Suzuki AFF 2010

* Syabas kepada pasukan bolasepak Malaysia terutamanya pemain-pemain muda yang menunjukkan kematangan dan kebolehan yang luar biasa. Ternyata semangat Harimau Malaya tidak mampu digugat oleh Sang Garuda yang lemah itu.......


Aksi yang menggembirakan 1 malaysia, tengok pada minit ke 4:20 Gol yang memberi keyakinan yang kita akan menang.

Saturday, December 25, 2010

Muat Turun Movie/Drama

*Aku memang minat tengok movie mahupun drama. Nak pulak yang boleh tengok online atau kena download. Jadi sini aku kongsikan beberapa laman blog untuk tatapan semua. Jom...........

LINKYWORLD

Sunday, December 19, 2010

Pembikinan The Tron Lightcycle

Superbike menakjubkan yang sah di sisi undang-undang ditunggang di jalanraya yang boleh mencapai kelajuan 120mph dan kos $ 55,000.
Tron Lightcycle yang menakjubkan ini adalah fiksyen sains berbalik fakta.

Kenderaan virtual ikon - didorong oleh program komputer dan gamers di filem-filem futuristik - telah diciptakan dalam kenyataannya oleh Brothers Choppers Parker.
Usia basikal adalah rekreasi menakjubkan grafik CGI dari filem dan dalam kenyataannya 8ft panjang, 23-inci lebar dan £ 474.

Penuh bergaya apabila menunggangnya

Friday, December 17, 2010

Tune in to TV9 this Sunday, 10pm for Kawanku Bintang Coca-Cola and catch Naz & Ninie in action! - YouthSays Campaign - YouthSays.com

Tune in to TV9 this Sunday, 10pm for Kawanku Bintang Coca-Cola and catch Naz & Ninie in action! - YouthSays Campaign - YouthSays.com

Petua Terbaik Bangun Pagi



Inilah Cara kalau susah nak bangun pagi....................Layanzzzzz..

Sfera Alarm Clock



Jam ini digantung atas siling bilik tido. Apabila alarm dah bunyi…anda kena cepat-cepat bangun dan matikan alarm dia sebelum dia naik makin lama makin tinggi sehingga mencecah siling bilik anda.

WINDOWS TERBARU DILANCARKAN

AMERIKA SYARIKAT- hari ini Microsoft telah melancarkan Windows nyer yang terbaru,Windows Snack.Berkata jurucakap syarikat pengeluar sistem operasi-'operation system'-terbesar itu,Puan Ruminah,Windows baru ini seswai bagi penguna2 komputer yg inginkan kelainan dan 'lapar'kan sistem operasi yg baru dan maju,serta beberapa pengubahsuaian dan pnambah baikkan didalam Windows ini akan memberi kepuasan yg tidak terhingga kepada pengguna.-Berita Hairan



* ORIGINAL TANPA KEY....... BOLEH BELI KAT KEDAI RUNCIT ARUMUGAM

Mona Fendy - KES PROFILE TINGGI

Kisah ini diceritakan oleh seorang wartawan yang membuat liputan pasal kes ni-1993


EPISOD 1:

 AKU pernah melihat wajahnya di kaca tv pada sekitar awal
1990-an. Apa yang aku tahu dia seorang penyanyi pada masa
itu.
Tapi yang aku pelik mengapa orang yang tak boleh menyanyi
boleh bikin album. Bukan itu saja lagunya yang hingga kini aku
sendiri tak boleh ingat masuk dalam Muzik Muzik Muzik terbitan TV3. Minggu pertama masuk dah terkeluar.
Iras dan raut wajahnya macam 'jantan' memang aku tak boleh lupakan. Mungkin ramai lagi yang tak perasan dia sebagai penyanyi.
Tiba-tiba pada 1993 - namanya meletup dan menjadi sebutan
ramai. Bukan kerana lagunya menduduki carta lagu atau menang
pertandingan menyanyi - tetapi dikaitkan dengan pembunuhan ngeri.
Kalau sebut kes Mona Fandey dah ramai yang tahu siapa wanita
ini. Nama asalnya Maznah Ismail.

Israel Laknatullah Hina Wanita Islam




Israel membina tandas kencing dengan rupa wanita solehah yang bertudung.


* Sial punya Israel  !!

JADUAL GAJI KAKITANGAN KERAJAAN TAHUN 2011

*Inilah bendanya yang kakitangan kerajaan nak tau....Apa tunggu lagi, tampal teruslah kat dinding opis......Kat    bilik pun xper....heheheee





*Ada jadual ni, senang nak buat perancangan nanti

Kenapa Perlu Cukur Bulu Kemaluan


Kenapa perlu untuk bercukur?



Dari sudut Islam:

Diriwayatkan oleh Anas bin Malik r.a bahawa:

“Rasulullah SAW menjadualkan bagi kami paling lama 40 hari, supaya tidak lupa mengunting kumis, memotong kuku, mencabut bulu ketiak dan mencukur bulu-bulu ari”. (HR Muslim, Ibnu Majjah,Ahmad,Tirmidzi,Nasai dan Abu Daud)

Ada Orang Meniru Cikgu !



DALAM SATU KELAS YANG SUNYI,SEORANG CIKGU BIO TELAH MEMBERI SATU TUGASAN IAITU MENYURUH PARA PELAJAR DALAM KELASNYA MELUKIS ORGAN PEMBIAKAN PEREMPUAN.
SORANG PELAJAR PEREMPUAN TERUS MELIHAT DALAM KAINNYA UNTUK MELUKIS BENTUK ORGAN PEMBIAKANNYA........
TIBA2 SEORANG LELAKI TERNAMPAK PERBUATAN ITU DAN MENJERIT2:
"CIKGU ADA ORG MENIRU!!" ... DENGAN NADA MARAH...
 
*Cikgu saya pun nak jugak tengok ....Mana boleh dia sorang jer...heheee

Manusia Jadi Buaya




Kajian "gila" ini namanya. Dr. Brady Barr melakukan sesuatu yang sangat berbahaya iaitu menyamar sebagai buaya dan berkumpul bersama dengan buaya-buaya di kandang buaya untuk membuat kajian tentang kehidupan reptilia itu.
Doktor ini memakai pakaian buaya yang dibuat daripada fiber glass, aluminium dan kevlar. Untuk menutupi bau manusianya dia meyapukan najis kuda diseluruh pakaian buaya itu.
 
 

Video Terbaik

* Berapa banyak pahala yang dia dapat bila menolong orang yang susah. Walaupun dia bukan islam, tetapi hati dia memang mulia.Semoga Allah bagi hidayah kepada dia.......

video

Pemenang The Biggest Loser Asia

Raj dari Singapura, memenangi hadiah utama bernilai 100,000usd dalam rancangan realiti popular The Biggest Loser Asia.

Sepanjang musim kedua rancangan ini Raj berjaya menurunkan berat badan sebanyak 67 kilogram mengatasi dua pencabar terdekat.


Memperkenalkan Google Badan

Memperkenalkan Google Badan: Browser perubatan baru 3D yang akan membuat kita semua doktor.

Tidak puas hati dengan membiarkan anda memata-mata tetangga anda dengan Street View atau hover lebih jauh negara sekarang, Google telah memajukan sebuah browser baru yang memetakan seluruh tubuh manusia.
Disebut Google Tubuh Browser, aplikasi teknologi 3D-hi telah dikatakan sebagai sebuah terobosan dalam kajian anatomi yang dapat merevolusi pemahaman kita tentang tubuh manusia dan bahkan jalur cepat kajian perubatan.

1 Malaysia atau 1 Indonesia - Mana satu betul ni ??

* Terkejut jugak aku tengok gambar ni. SIAPA YANG SEBENARNYA TIRU SIAPA  ??!!








Dokumen bukti bahawa kerajaan Indonesia menggunakan khidmat yahudi APCO boleh dimuat turun di link ini www.apcoworldwide.com/Content/pdfs/Indonesia_Brochure.pdf


Sumber: milosuam & perisik rakyat

APALAH COUPLE NI BUAT DALAM TANDAS ?

*Cuba perhatikan betul-betul, apa mereka ni tengah buat..........??

video

Naik bulu ketiak aku

Thursday, December 16, 2010

Kurang Ajar Punya Nenek !!

* Sebagai Penyokong Fanatik Manchester United, Nak Jer Aku Sengkeh Nenek Tu....hehehehe. Acah Jer......
Mari kita tengok apa dah dia buat.............Jom.......

Menyembah Facebook ?

* Baru-baru ni aku jengok blog khairulazizi.com, tertarik dengan artikel beliau........






Saya ingin memberi amaran kepada diri saya. Jangan menyembah berhala. Oh tidak. Saya rasa, amaran ini terlalu tidak tepat. Saya akan memberi amaran baru kepada diri saya.
Jangan menyembah berhala yang namanya Facebook.
Saya melihat keadaan hari ini dimana pergelutan menjadi tuhan, rutin, pujaan manusia secara tidak sedar adalah satu trend yang boleh memasuki setiap rumah kita, setiap ofis kita malah, setiap handphone kita.
Kerana itu, saya amarankan diri saya, jangan menyembah Facebook.
Sekiranya umat islam yang paling kuat syariatnya menemui tuhan mereka dalam kadar 5 kali sehari, saya telah menemui Facebook lebih dari saya menemui tuhan saya sendiri.
Itupun kalau saya seorang pengikut syariat yang kuat. Sekiranya saya tergolong dalam pengikut syariat yang tewas?

Apa Tujuan Facebook ?

Kalau diperhatikan dengan teliti, apa sebenarnya tujuan facebook ?



Tujuan FACEBOOK yang sebenarnya adalah......
S E X

*Hahahaha....yoyo jer...

140 tan Makanan Pada Setiap Hari Untuk Terbang Ke Jerman

 Segar dari pesawat : Air Freight menghantar makanan sebagai penyebab lebih dari satu persepuluh dari jumlah keseluruhan pembebasan yang dilepaskan dari ikan dan buah selama pengangkutan.

 Jerman selalu membuat lebih pada pembebasan CO2. Sejumlah Organisasi Pelanggan Jerman telah membuat sekarang menyiasat bagaimana karbon dioksida yang banyak dalam makanan terbang ke Jerman akan dikeluarkan.

Baby-Jumping Festival

Upacara melompat bayi-bayi untuk mengusir setan ini disebut El Colacho, dilakukan setiap tahun oleh penduduk desa Castrillo de Murcia, utara Sepanyol, semenjak tahun 1620.
-
Festival El Colacho diadakan oleh mereka sebagai bagian dari peringatan “Corpus Christi”.

Discrimination

video

'CERDIK' nya baju biru tu....Kesian pun ada aku tengok.

Ferrari Paling Murah Di Dunia

Kalau macam ni, semua orang mampu beli kete Ferrari......

18sx - IKLAN TOWEL

* Memang gempaklah iklan towel ni......
video


Saturday, December 11, 2010

Pasangan GAY berpeluang melahirkan anak sendiri

* Isshh... Macam-macam akan terjadi kalau dunia dah akhir zaman ni...Kepandaian saintis sekarang ni, banyak membawa kepada  benda yang tak eloklah pulak....Melambak pulak nanti yang nak jadi GAY.


Penyelidik kini telah berjaya menghasilkan tikus makmal yang memiliki dua ayah, lantaran itu ia dilihat dapat meningkatkan kebarangkalian untuk pasangan gay mendapatkan anak-anak yang terhasil dari gabungan gen / baka mereka sendiri.

Kuda Belang Gaza

Disebabkan kuda belang di Gaza sungguh mahal harganya, Pihak Zoo HappyLand di Gaza telah mengecat beberapa ekor Keldai untuk menghiburkan pengunjung mereka.
* Kesian Keldai tu, payah dahlah nak adjust Aweq sewarna dengannya.

Video lawak Dato' Siti Nurhaliza

* Memang jarang skali melihat terjadinya perkara yang tidak disengajakan dan lawak oleh Dato' Siti. Moh kita jenguk klip video beliau didalam facebook miliknya sendiri.......Jom layannnzz.........
video

Artis Tanpa Make-up

* Ada yang make-up still lawa, ada juga yang buruk macam kuih batang buruk.

Rahsia Carian Google

HAMPIR setiap saat setiap individu di negara menggunakan agen carian bagi mencari pelbagai maklumat di laman web. Terdapat pelbagai laman carian di Internet yang biasa digunakan seperti AltaVista, InfoSeek, Google, Yahoo dan Lycos sekadar menyebut beberapa nama.
Bagaimanapun enjin carian yang popular, Google dan Yahoo mendapat tempat di kalangan pengguna Internet.

Kenapa mamat ni hidup lagi. Elok campak ke laut !!!

Pemuda ini menjadi terkenal apabila muncul dalam klip video yang
menghina lagu Negaraku mempersendakan azan, memaki hamun orang
dalam lagu rapnya, "menyerang" TNB, dan seorang warganegara yang
kurang fasih berbahasa kebangsaan, namun ironinya dia mengaku
dirinya begitu patriotik dan mendokong semangat 1Malaysia.

Tuesday, December 7, 2010

Stop Child Abuse

"Child abuse" can be defined as causing or permitting any harmful or offensive contact on a child's body; and, any communication or transaction of any kind which humiliates, shames, or frightens the child. Some child development experts go a bit further, and define child abuse as any act or omission, which fails to nurture or in the upbringing of the children.

Monday, December 6, 2010

They are too young to be sexy !

* Mlm tadi semasa aku tengah online, aku terjumpa video ni. Kanak-kanak ni semuanya berumur 8 tahun kebawah......Mereka sepatutnya tidak diajar seperti ini..... Kanak-kanak ini umpama KAIN PUTIH DAN KITALAH YANG AKAN MENCORAKKANNYA. Apa yang aku harapkan ialah bakal-bakal anak kita bukanlah seperti kanak-kanak ini satu masa nanti.... Jauhikanlah dan biarlah ada batasnya.

video

video

Bowling Trick Shots

* Aku ingatkan main Snooker je bleh buat Trick, Bowling pun bleh juga. Terbaik......

video

Sunday, December 5, 2010

Mari Tengok Windows Versi China

Rahsia Senjata Orang Melayu Yang Terkubur Lamanya

Beribu-ribu tahun dahulu, di Lembah Bujang, terdapat satu peradaban yang makmur.Kota-kota yang besar dan istana-istana yang mengagumkan. Di satu kawasan, terdapat kilang-kilang membuat peralatan logam;kilang melebur besi.
Zaman berganti zaman. Tahun berganti tahun. Peperangan demi peperangan. Hasad dengki, khianat, kekejaman dan penipuan menghiasi tabir. Jatuh dan bangun. Bina kembali peradaban. Berperang lagi…hancur semuanya…bangkit kembali membina empayar…perang saudara…kedatangan bangsa Eropah yang tamak….dijajah…dijajah…dijarah…
Bangkit kembali…tentang penjajah…akhirnya merdeka. Kemudian bina negara…bina peradaban kembali. Perlahan-lahan.
Anak-anak Melayu pun membuka buku sejarah. Apa yang dilihat mereka?

Siapa Atok Dalam Logo Kfc Tu ?

Kenal siapa orang tua yang tersengih dalam logo Kentucky Fried Chicken atau  KFC? Tahu bagaimana tertubuhnya KFC?

Seni memahat Isi Pensil Oleh Dalton Ghett.




Seorang pemahat yang berasal dari Brazil iaitu Dalton Ghetti memang manusia yang 'SPECIAL'. Ghetti memilih pensil sebagai media memahatnya. Tidak seperti pemahat lain yang menggunakan batu atau bahan lain untuk membuat patung. Walaupun kepala dia licin, tapi kepala otak dia penuh dengan idea kesenian.......(esok aku nak pegi kedai gunting RAVI buat skinhead).

Tuesday, November 23, 2010

Fobia (phobia) adalah rasa ketakutan yang berlebihan pada sesuatu hal atau fenomena. Fobia (phobia) boleh dikatakan boleh menghalang kehidupan orang yang menghidapinya. Bagi sebahagian orang, perasaan takut seorang pengidap Fobia sukar diertikan. Itu sebabnya, pengidap tersebut sering dijadikan bualan oleh teman sekitarnya. Ada perbezaan di antara "Bahasa" antara pengamat fobia dengan seorang pengidap fobia. Pemerhati fobia menggunakan bahasa logika sementara seorang pengidap fobia biasanya menggunakan bahasa rasa. Bagi pemerhati dirasa lucu jika seseorang berbadan besar, takut dengan haiwan kecil seperti katak atau tikus. Sementara dibayangan mental seorang pengidap fobia subjek tersebut menjadi benda yang sangat besar, berwarna, sangat menjijikkan ataupun menakutkan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...