Thursday, January 27, 2011

KOTA MELAKA YANG SEBENAR

Adakah replika istana Melaka ini menepati senibina asalnya?

Salam para pembaca semua, kali ini saya akan memaparkan sebuah artikel berkenaan binaan kota Melaka pada zaman kegemilangannya. Sebahagian besar daripada lakaran ini belum pernah diterbitkan oleh mana-mana pihak di negara kita kerana ianya boleh dikatakan fresh dari sumber utama yang diperolehi dari Belanda dan Portugal. Oleh itu anda bertuah kerana dapat menatapnya disini. Namun ini hanya sebahagian kecil sahaja daripada banyak lakaran yang berjaya dibawa pulang oleh team Pengkaji Universiti. Diharapkan artikel saya kali ini dapat membuka kotak pemikiran kita dengan lebih luas tentang ketamadunan bangsa Melayu pada zaman silam. 

Rahsia Anggota Badan Lelaki Pada Mata Wanita

Tahukah anda bahawa sebenarnya berdasarkan minat gadis, mahupun sesiapa pun yang bergelar wanita, di bahagian tertentu tubuh lelaki, sikap seseorang itu boleh diselidik? Betul ker? Nak tahu? Rasanya masih ramai dikalangan anda yang tak tahu kan termasuklah para emak-emak gadis. Anda hanya tahu minat saja tapi tak tahu rahsia disebaliknya..JADI..Bacalah artikel ini sehingga habis untuk mengetahuinya..



RAHSIA BAHAGIAN PERUT LELAKI


Tak dinafikan, ada orang yang suka bahagian perut lelaki tak kira sama ada lelaki itu berperut “RATA” dan KEMPIS” ataupun “BOROI”!! Alah! ” TASTE” manusia ni kan tak sama dan bermacam-macam. Apa nak dihairankan?? Apa sikap seseorang itu yang menggemari tubuh lelaki dibahagian ini?


Menurut seorang pakar terapi seks Dr Ava cadell, seseorang yang menyukai bahagian tengah tubuh lelaki ini melambangkan seorang yang ingin menguasai si lelaki. Mereka juga seorang yang suka dan inginkan diri mereka menjdi fokus utama si Dia. Pendek kata, mereka ingin diri mereka dianggap segala-galanya bagi lelaki itu!..Keburukannya, sekiranya mereka tidak mendapat apa yang mereka inginkan, mereka tidak teragak-agak untuk berpaling tadah dan meninggalkan lelaki itu…AwwwwwwW!! Hai jangan lah gitu…tak elok naaaa…kesian si Dia.!


 

Friday, January 21, 2011

Sejarah Majlis Belia Malaysia

Pada 23 Julai 1948, pertemuan seramai 75 orang wakil-wakil pertubuhan di Victoria Institution telah membuka laluan kepada penubuhan Majlis Belia Malaysia (MBM). Ekoran dari penubuhan Jawatankuasa Khas Sementara Belia ini, Abdul Razak Hussein (Tun) dan Tuanku Ja’afar Ibni Tuanku Abdul Rahman telah mewakili Tanah Melayu di Persidangan Perhimpunan Belia Sedunia (World Assembly of Youth – WAY) di Brussel.

Bermula dari situlah WAY telah mengiktiraf MBM (sementara) sebagai Jawatankuasa Kebangsaan baginya di Tanah Melayu.

Dari kiri : Tuanku Ja’afar Ibni Tuanku Abdul Rahman (Yang Di Pertuan Agong ke 10,
Tuanku Ahmad Shah (Sultan Pahang) dan Abdul Razak Hussain di London 1948

Rombongan MAYC diketuai oleh YM Tunku Abdullah Ibni Tunku Abdul Rahman di
Gotemba Youth Training Centre pada September 1960


Wednesday, January 19, 2011

David Beckham - Porsche 911 Turbo Cabriolet Dijual di eBay

Bintang bola sepak sensasi dan terkenal di seluruh dunia, David Beckham di laporkan melelong Porshe kesayangannya dalam E-Bay ketika ini. Kereta ini dilelong ketika sibuk dalam persediaannya kembali ke England untuk beraksi bersama kelab london, Tottenham Hotspurs menerusi pinjaman selama 3 bulan dari kelab yang di wakili ketika ini LA Galaxy.

Model Porsche 911 Convertible Turbo yang dibelinya pada tahun 2008 dengan harga 100,000 Pound Sterling dan menghabiskan sebanyak 50,000 pound Sterling untuk pengubahsuaian.
Dia kerap kali menghabiskan masanya dengan memandu kereta ini di sekitar kediamannya di Beverly Hills bersama isteri dan anak - anaknya.


Sunday, January 16, 2011

Beberapa Laman Web dan Blog Disiasat Polis

Terdapat beberapa laman web dan blog yang sedang dalam siasatan Polis Diraja Malaysia (PDRM) tetapi masih belum dikenakan tindakan larangan melayari.

Sehingga kini  9 suspek telah diambil tindakan iaitu 8 suspek oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia dan 1 suspek oleh Polis Diraja Malaysia.

Jom Layannnnn.........



Pejabat Google vs Pejabat Facebook

Anda lebih suka bekerja untuk: Google atau Facebook?

Mungkin pertanyaan saya tentang keutamaan peribadi. Kamu tidak boleh tidak mencintai pekerjaan satu syarikat lebih dari yang lain, yang mengarah pada keinginan untuk bekerja dengan mereka. Selain itu, kamu boleh menggunakan beberapa pengukuran objektif dalam memilih antara keduanya.


10 Wanita Tercantik di Dunia Tahun 2010

Inilah 10 wanita tercantik di dunia tahun 2010 versi AskMan.com:


1. Emmanuelle Chriqui

Dia adalah wanita paling diinginkan di dunia. Ia menduduki puncak senarai AskMen.com dari 99 Wanita Top tahun 2010. Dikenal kerana karyanya tentang acara TV seperti Entourage dan The OC, ia juga memperluas jangkauan kreatifnya ke dalam film seperti You Don't Mess dengan Zohan, Cadillac Records dan proyek baru Santo Yohanes dari Las Vegas, 13 dan Georgia. Sebagai pemilik kecantikan yang luar biasa, status rising star dan keperibadian yang menyenangkan, Emmanuelle Chriqui adalah keindahan Hollywood dan mempunyai pakej lengkap.

Saturday, January 15, 2011

Siapa Membayar Untuk Pernikahan Ini

 Banyak yang luar biasa, kereta mahal, perkahwinan upacara di vila, tak terkira senarai tetamu, gaun pengantin dan cincin dari jutaan dollar ... Apa yang mereka lakukan untuk hidup?

Jom kita tengok gambar2 yang semua orang memang idamkan..........

Friday, January 14, 2011

Sungai Goldstream Park River Jadi Hijau

Baru-baru ini warga di sekitar Vancouver Kanada dihebohkan dengan berubahnya warna air sungai Goldstream Park river dari jernih menjadi hijau kepekatan. Kejadian ini menghebohkan dunia lantaran dianggap sebagai krisis pencemaran. Warga sekitar sungai juga beranggapan bahawa warna hijau air ini disebabkan oleh limpahan bahan kimia berbahaya.
Namun begitu, ternyata banyak masyarakat yang menganggap bahawa warna air sungai yang hijau itu semakin menambahkan keindahan sungai. Namun ternyata warna hijau sungai Goldstream Park river bukan disebabkan dari limpahan kimia berbahaya, warna hijau itu dihasilkan dari Fluorescein, cecair yang tidak berbahaya yang memang sering terjadi di alam sekitar. Hanya kerana kali ini kapasitinya yang besar dan membuat warna air menjadi hijau neon, maka masyarakat menjadi kecoh.

Lahir jam 01:11 pada tanggal 1 / 11/11.

Sekarang inilah yang pertama terjadi.
Orang tua Minnesota, Amy Zeller dan Codjo Mensah tahu mereka akan menyambut satu bayi khusus ke dunia ketika mereka pergi ke Hospital St Paul malam Isnin lalu, tetapi mereka tidak tahu putri mereka Flora akan lahir jam 01:11 pada tanggal 1 / 11/11.



Thursday, January 13, 2011

Gambar di Kilang China

Adakah anda pernah membayangkan bagaimana hal-hal sederhana dan berguna seperti seperti headphone, tikus komputer, web cam dll dibuat?
Kebanyakannya dihasilkan di China, di kilang-kilang besar dan kecil dimana mereka bekerja 10 jam sehari dan mendapat bayaran sekitar $ 300 per bulan.

Disini akuphobia sertakan gambar-gambar di kilang tersebut...................

Tuesday, January 11, 2011

Messi, Mourinho menang anugerah FIFA

Argentina Lionel Messi memenangi Ballon D'Or berturut-turut, mengalahkan rakan pasukan Barcelona Andres Iniesta dan Xavi.
Berumur 23 tahun - Pemain pertama yang memenangi anugerah back-to-back sejak Marco van Basten pada 1988-1989 - telah dipandang sebagai orang luar selepas Piala Dunia sederhana di mana ia gagal mencipta gol dan Argentina keluar pada suku -final.







Iniesta dan Xavi keduanya dari juara Piala Dunia dengan hanya mencipta gol dalam kemenangan 1-0 di final Piala Dunia. Messi menang dengan 22.65percent dari undian, dengan Iniesta di 17.36percent dan Xavi ketiga dengan 16.48percent. Inter Milan dan playmaker Belanda Wesley Sneijder, yang merupakan kontroversi dari senarai pendek, datang di keempat dengan 14.48percent.

Monday, January 10, 2011

Ana Rafali - Juara AJL 25

Aku sangka juara AJL kali ni milik lagu Hanyut dinyanyikan oleh Faizal Tahir, tapi kecewa bila lagu Aweq yang manis Ana Rafali  terpilih menjadi juara. Ana Rafali terpilih untuk menjuarai Anugerah Juara Lagu yang ke 25 dengan tajuk lagu “Tolong Ingatkan Aku”.


Ramai juga yang mempertikaikan keputusan Ana Rafali menjadi juara untuk AJL kali ni. Biar la dia menang, tu kan rezeki dia. Lagipun bukan Ana Rafali sendiri yang tentukan siapa pemenang. Dah terang-terang juri yang pilih, tapi dia yang di kutuk.

Friday, January 7, 2011

Top 10 Orang Terkaya di Dunia Sekarang

Untuk menghasilkan banyak wang, adalah orang-orang yang mempunyai mimpi setiap hari. Orang-orang ini bekerja sangat keras untuk mendapatkan wang dalam jumlah yang besar.  Mari kita lihat 10 orang di dunia pada tahun 2010 yang bekerja keras dan mencapai kedudukan ini.

1. Carlos Slim Helu

  • Kekayaan : $53.5 billion
 Setelah pada tempat ke-2 pada tahun 2009, Carlos Slim terkini mencapai kedudukan nombor satu pada tahun 2010 senarai orang-orang terkaya di dunia.

10 orang yang kelihatan seperti watak permainan

10 orang yang kelihatan seperti watak permainan

 
KIRI: Blanka (Watak dari siri Street Fighter, yang amat besar, yang paling mungkin gila) KANAN: Carrot Top (Komedian, yang amat besar, kemungkinan besar Insane)

Keunikan Coklat Iphone

Jika anda mencari hadiah untuk diberikan kepada rakan-rakan anda yang menggunakan iPhone, masuk ke dalam posting ini dan memeriksa idea hadiah lucu yang juga boleh menjadi satu romantis untuk kekasih anda jika dia suka produk Apple;)







 iPhone ini mesti sedap kerana memiliki gula-gula coklat di dalamnya.

Thursday, January 6, 2011

Mazhab Kristian yang 'mirip' Islam

Seumur hidup tidak pernah dengar tentang salah satu cabang mazhab kristian ini. Sebuah mazhab dalam agama Kristian, cara peribadatannya hampir sama dengan Islam. Sukar membezakan kristian gaya baru? 

Waktu Maghrib telah tiba. Belasan orang di Hotel Sahid Surabaya itu bergegas solat. Semuanya berkopiah dan dipimpin seorang imam. Jangan keliru, mereka bukan kaum Muslimin yang sedang  menunaikan kewajiban solat Mahgrib. Mereka adalah jamaah Kristian Ortodok. Kristian Ortodok, sebuah mazhab dalam agama Kristian. Kemungkinan orang awam akan terkeliru sebab aliran ini memang sangat mirip Islam. Bukan saja asalnya serumpun, tapi juga ritual dan tatacara peribadatannya hampir sama. Tengoklah cara mereka solat.

SIAPA YANG MENGGUNAKAN PERKATAAN "SALAM"?

 SIAPA YANG MENGGUNAKAN PERKATAAN "SALAM"? apakah maksud disebaliknya??

Maka berpalinglah (hai Muhammad) dari mereka dan katakanlah:"Salam (selamat tinggal)".
Kelak mereka akan mengetahui (nasib mereka yangburuk). (QS. 43:89)

baik gunakan,,,ASSALAMUALAIKUM or ASSALAMUALAIKUMWARAHMATULLAHIWABARAKATUH...

Ilmu utk dikongsi bersama. Sekadar peringatan untuk semua rakan-rakan muslim yang lain.

Pagi semalam saya dengar radio ikim (91.50 fm). Ustaz Zawawi ada cerita tentang sunnah Rasulallah s.a.w. Antara yang dibincangkannya ialah tentang bab cara memberi salam.

Menurut ustaz Zawawi Yusof, Baginda SAW memberi salam dengan lafaz “Assalamualaikum” dan menjawab salam dari para sahabat baginda dengan salam yang lengkap iaitu “Waalaikumussalam warahmatulallahhi wabarakatuh”

KISAH BENAR PENGAKUAN BEKAS PADERI KRISTIAN. TOLONG SEBARKAN .

Nama saya Salleh Bin Omar, nama Kristian Joseph.

Saya dilahirkan di Kedah pada 5/5/1940, bapa saya seorang India
Muslim dan mak saya orang Banting, Selangor. Bapa saya telah pulang ke India
dan emak saya berada di Kedah,Pondok Kg Pisang. Pada 1970 saya telah
pergi ke Johor Bahru untuk mencari kerja bersama-sama kawan-kawantetapi gagal. Saya terpaksa
tidur di stesen keretapi. Saya telah bertemu dengan seorang paderi bernama Father Chong. Kami diberi layanan istimewa,tempat tinggal, makan dan minum dan tinggal selama 2 tahun. Kami diajar sembahyang dalam bahasa Inggeris. Pada satu hari iaitu dalam tahun 1974, saya telah bertemu dengan seorang paderi besar di Malaysia, dari KualaLumpur bernama Kamaruddin Hj Ahmad. Beliau telah membawa saya tinggal diseksyen 14, Jalan Gasing, Petaling Jaya. Kami belajar selok belok agama Kristian di Gereja Jalan Gasing dan dibina khas! untuk orang Melayu beragama Islam (ada hinggasekarang).Setelah satu tahun saya tinggal disana, saya telah dihantar ke Indonesia selama 6 bulan, belajar cara-cara
untuk sembahyang orang mati, talkinkan orang dan macam-macam lagi dalamBahasa Malaysia .




Wednesday, January 5, 2011

Semoga ramai lagi yg. akan masuk Islam

Allah Mahabesar....sesungguh nYe Islam itu indah....org bkn islam boleh menerima islam mengapa kebanyakan kita yg islam nie menolak ape yg ditetapkan oleh islam...sama2 lah kita perbaiki diri utk lebih dekat dgn. Mahapencipta...amin. Paderi pun masuk islam, kita yg dah islam nie jer yg susah nak masuk kedalam islam sepenuhnya...... :-( renung2kanlah bersama.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...